Kávový desert plněný čokoládovým krémem

28. 10. 2018

Kávový desert plněný čokoládovým krémem

Kávové deserty jsou vděčné a chutnají snad všem, dokonce i zarytým "nekafařům"! Vyzkoušejte náš dortík, je vynikající!

Celý článek »
Chemie: Co nejíst často

27. 10. 2018

Chemie: Co nejíst často

Jedna špatná zpráva na začátek - škodlivé chemii v jídle se nevyhnete! Dá se však alespoň částečně zkrotit. Loupejte ovoce, nepřehánějte to s množstvím ryb a každý den jezte něco jiného. Škodlivé chemické látky jsou všude kolem nás - ve vzduchu, ve vodě i v půdě - a odtud se nastěhují i do salátu a steaku, co si dáte v neděli k obědu. I když je koupíte v bio kvalitě, vždycky budou stopové množství škodlivin obsahovat. To je daň za rozvíjející se lidskou civilizaci.

Celý článek »
Z říjnové Kondice: Schovejte léto do sklenice. Zavařte si rajčata

20. 10. 2018

Z říjnové Kondice: Schovejte léto do sklenice. Zavařte si rajčata

Rajčata jsou plody léta – voňavá, šťavnatá a plná slunce. Ještě teď je poslední příležitost užít si jich a třeba si je i uchovat na zimu. Rajčata upečte v troubě nebo nechte zredukovat v hrnci na omáčku. Možností, jak je dále využít v kuchyni, najdete spoustu.

Celý článek »
Špaldové palačinky s cottage a ořechy

14. 10. 2018

Špaldové palačinky s cottage a ořechy

Až budete mít chuť na palačinky, zkuste je udělat z celozrnné špaldové mouky, která je bohatá na vlákninu, hořčík a vitamin B. Náplň ze sýru cottage vám zase dodá potřebnou porci bílkovin.

Celý článek »
Superpotraviny: Po čem omládnete

09. 10. 2018

Superpotraviny: Po čem omládnete

Jsou tak nabité vitaminy, minerálními látkami a stopovými prvky, že při dlouhodobém užívání posilují imunitu, udržují mládí i svěžest. A také pomáhají předcházet vzniku mnohých civilizačních onemocnění. Dávkování? Jedna superpotravina denně.

Celý článek »