Salát s lososem, zelenými fazolovými lusky a vejcem

31. 10. 2011

Salát s lososem, zelenými fazolovými lusky a vejcem

Zapomeňte na nudné zeleninové pokrmy bez fantazie! Tento salát inspirovaný středomořskou kuchyní je nejen dietní, ale i napumpovaný cennými živinami. Losos vám dodá dávku jódu pro správnou funkci štítné žlázy a více nenasycených mastných kyselin, které prospívají srdci.

Celý článek »
Poznejte sladkou chuť Francie

26. 10. 2011

Poznejte sladkou chuť Francie

Podzim zavítal i do kuchyní restaurací, a tak do svých jídelníčků zařazují zvěřinu, dýně a houby. Festival chutí taková menu dokonce přinese za přívětivou cenu. Na své si přijdou i milovníci francouzské kuchyně.

Celý článek »
Farmářské trhy: Vyplatí se vědět, kam jít

24. 10. 2011

Farmářské trhy: Vyplatí se vědět, kam jít

Dost bylo potravin z dovozu, na náš stůl patří české potraviny. Přesně tuto myšlenku mají podporovat farmářské trhy. Najdete tak na nich pečivo, ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, ale i maso, těstoviny a ryby, to vše čerstvé a od českých zemědělců a producentů. U stánků si s nimi o jejich práci můžete zároveň popovídat. Proto se farmářské trhy staly v Česku fenoménem.

Celý článek »
Tagliatelle s houbami a parmezánem

21. 10. 2011

Tagliatelle s houbami a parmezánem

Houbové těstoviny s čerstvou petrželkou a parmezánem jsou ďábelsky rychlé a jednoduché. K jejich přípravě nepotřebujete skoro nic a za dvacet minut můžete servírovat. Skvělé jsou se sklenkou bílého vína.

Celý článek »
Rýžový koláč s jahodovou omáčkou a mátou

19. 10. 2011

Rýžový koláč s jahodovou omáčkou a mátou

Rýžové dezerty, typické pro asijskou, ale i italskou kuchyni se u nás začínají teprve zabydlovat. Koláč, jehož hlavní ingrediencí je rýže na přípravu rizota, je velmi lahodný – v kombinaci s kyselou jahodovou omáčkou všem vezme slova z úst. Rýže pozitivně ovlivňuje trávení a zajišťuje tělu dostatečný přísun energie na několik hodin.

Celý článek »