Tip na rychlou a lehkou večeři: Salát s vajíčky a tuňákem

Tip na rychlou a lehkou večeři: Salát s vajíčky a tuňákem

Neodbývejte se večer rohlíkem s máslem. Připravte si lehké, ale přesto plnohodnotné jídlo a později vás u televize nebude honit mlsná.

Lehký salát můžete podávat třeba jako zdravou přílohu ke grilovanému masu nebo rybě. Skvěle zasytí a zároveň vám po něm neztěžkne žaludek. Navíc se v něm skrývá spousta vitaminů, prospěšných mastných kyselin a bílkovin.

Ingredience pro 4 porce:

1 ledový salát
1 větší konzerva tuňáka
ve vlastní šťávě
300 g cherry rajčátek
1 salátová okurka
2 natvrdo uvařená vajíčka
kopr na ozdobu
olivový olej
2 lžíce citronové šťávy
hrst nasekané bazalky

Postup:

Zeleninu nejdřív důkladně omyjte. Salát natrhejte, rajčátka rozpulte a okurku nakrájejte na kolečka. Vejce rozkrájejte na osminy a přihoďte je k zelenině. Tu pak rozdělte do čtyř misek.

Připravte si zálivku. Smíchejte 2 lžíce citronové šťávy a 3 lžíce olovového oleje, opepřete, osolte a přidejte bazalku.

Tuňáka vyndejte z konzervy, osolte a opepřete a zprudka ho na několika kapkách olivového oleje osmahněte na pánvičce. Oleje nesmí být moc, aby tuňák nebyl zbytečně mastný. Nasypte ho navrch misek a přelijte zálivkou. Ozdobte kouskem kopru.

Kondice

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.