Pikantní rajčata plněná kuřecím masem a parmezánem

Pikantní rajčata plněná kuřecím masem a parmezánem

Rajčata jsou k dostání celoročně. Chcete-li z nich vymyslet nějaký neotřelý a přitom jednoduchý recept, zkuste naše pikantní plněná rajčata s rukolou. Hodí se jako báječný předkrm nebo jako lehká a zdravá večeře.

Ingredience pro 4 porce:

  • 4 velká zralá rajčata
  • 1 větší kuřecí prso
  • 1 střední cibule nakrájená na drobno
  • 1 chilli paprička (nemusí být celá)
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • 1 dl olivového oleje
  • 1 zakysaná smetana
  • sůl

Postup:

Připravte si rajčata tak, že je svrchu rozříznete a vydlabete z nich veškerá zrníčka. Měla by zůstat zcela dutá, aby se mohla následně plnit.

Poté nakrájejte kuřecí prsíčka na kostičky, osolte je a na rozpáleném olivové oleji orestujte, až budou zcela propečená. Na závěr si v misce rozmíchejte zakysanou smetanu, cibulku, chilli a nastrouhaný parmezán a do rajčat tuto směs navrstvěte tak, aby na vrchu zůstala smetana.

K rajčatům skvěle pasuje rukola coby chuťově vyvážená příloha.

Kondice

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.