Kapustová polévka: Dejte jí šanci!

Kapustová polévka: Dejte jí šanci!

Kapusta je to královna zimního jídelníčku. Po dobu, kdy přísun jiné čerstvé zeleniny ustane, vás právě ona bude dál pilně zásobovat vitaminy. Dokáže to v mnoha podobách. 

Na 4 porce budete potřebovat:
■ ¼ menší kapusty

■ 1 střední červená řepa

■ 1 červená cibule

■ 2 stroužky česneku

■ 200 g čerstvých bílých fazolí

■ 1 lžíce sádla (nebo oleje)

■ 200 g uzeného masa

■ 1 lžička drceného římského kmínu (nebo kmínu)

■ 125 g zakysané smetany

■ 2 lžíce nasekané petrželky

Postup přípravy:

1. Kapustu nakrájejte na jemné nudličky.

Červenou řepu oloupejte, překrojte na poloviny
a nakrájejte na slabé plátky. Cibuli a česnek oloupejte
a nakrájejte nadrobno. Fazole opláchněte a nechte okapat.

2. V hrnci rozpusťte sádlo. Vsypte kmín a krátce ho orestujte. Pak přidejte cibuli s česnekem a restujte, až cibule změkne.

Přidejte kapustu a řepu a chvilku společně opékejte. Vložte uzené maso, vsypte fazole a lžičku soli. Vše zalijte litrem vroucí vody. Zaklopte a vařte asi 25 minut.

3. Vylovte uzené maso a rozkrájejte ho na kousky. Do každého talíře vložte kus masa a vlijte polévku. Přidejte lžíci zakysané smetany a posypte petrželkou.

 

Zdena Fryčová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.