Jednoduchá polévka z rajčat

Jednoduchá polévka z rajčat

Pro 4 osoby, doba přípravy: 30 minut

■ 1 šalotka
■ 1 stroužek česneku
■ 1 řapík celeru
■ 1 malá mrkev
■ 3 lžíce oleje
■ 1 lžíce hnědého cukru
■ 600 g masitých dobře zralých rajčat
■ 2 plátky toastového chleba
■ 700 ml zeleninového vývaru
■ 2 stonky bazalky
■ 200 g zakysané smetany
■ sůl, pepř

Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Řapík celeru a mrkev očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. Na oleji nechte zesklovatět šalotku. Pak přidejte česnek a mrkev s řapíkatým celerem a restujte asi deset minut. Posypejte cukrem a nechte lehce zkaramelizovat.

Rajčata zbavte středu se semínky a zbytek nakrájejte na kusy. Přidejte k zelenině a krátce orestujte. Z plátků toastového chleba okrájejte kůrky a přidejte ho
k rajčatům. Zalijte vývarem. Přidejte lístky z jednoho stonku bazalky. Osolte, opepřete a pod poklicí vařte asi 15 minut.

Polévku rozmixujte. V misce doplňte lžící zakysané smetany a lístky bazalky.

 

 

 

 

 

Zdena Fryčová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.