Fazolové brownies: Chutnají skvěle!

Fazolové brownies: Chutnají skvěle!

Fazolové brownies možná mnoho lidí odradí už proto, že základní ingrediencí tohoto koláče jsou zkrátka fazole. Nicméně zkuste jim dát šanci, uvidíte, že se jejich chuť v koláči nijak zvlášť neprojeví. A až fazolové brownies připravíte pro návštěvu, užijte si moment, kdy ji necháte hádat, na čem si to tak pochutnává.

Co budete potřebovat:

  • 2 plechovky červených fazolí v nálevu
  • 6 vrchovatých lžiček celozrnné mouky (nejlépe žitné)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • 100 ml vody
  • 3 lžíce medu (množství upravte, jak jste zvyklí sladit)
  • 2 lžíce třtinového cukru (opět je možné množství upravit)
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • pár kapek vanilkového nebo mandlového aroma (nemusí nutně být)
  • tuk na vymazání formy nebo je možné ji vyložit pečícím papírem

Postup:

Fazole dobře propláchněte a se všemi tekutými ingrediencemi rozmixujte na hladkou kaši. Poté vsypte zbytek přísad a vše pečlivě promíchejte či společně promixujte (ideální je v tomto případě takzvaný tyčový mixér). Vzniklé řidší těsto připomínající to palačinkové nalijte do vymaštěné či papírem vyložené formy (ve velikosti asi 30x40cm). Peče se při 180 stupních, že je koláč hotový, poznáte buď testem pomocí špejle nebo jednoduše tak, že koláč na povrchu praskne, což je známka toho, že je hotový.

Polevu ze všech ingrediencí připravte nejlépe ve vodní lázni a potřete jí chladnoucí koláč. Navrch můžete přidat ovoce dle sezóny či chuti. Dobrou chuť!

Na polevu:

  • tabulku hořké čokolády nebo čokolády na vařeníasi 100 ml mléka
  • lžíci třtinového cukru
  • kokos

Lucie Fumfálková

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.