Mleté maso s tymiánem na špejli se sýrovým dipem

Mleté maso s tymiánem na špejli se sýrovým dipem

Zkuste tyto tyčky z mletého masa, které jsou nejen velmi chutné, ale také zábavné při samotném konzumování. Výborná je k nim čerstvá zelenina a dip. S tímto receptem zabodujete i na party!

Ingredience pro 4 porce:

Maso:

  • 250 g hovězího mletého masa
  • 250 g vepřového mletého masa
  • 2 vejce
  • 1 střední rozemletá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • sůl, pepř

Dip:

  • 200 g zakysané smetany
  • 100 ml řeckého jogurtu
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • šťáva z 1 citrónu
  • sůl

Postup:

Oba druhy mletého masa smíchejte dohromady a do vzniklé směsi přidejte obě vajíčka, tymián, sůl, pepř, česnek i nejlépe v mlýnku rozemletou cibuli. Rukama hněťte maso tak dlouho, dokud se zcela nespojí.

Poté si navlhčete ruce a začněte tvořit šišky, které napichujte na jehly nebo špejle.

Použijete-li špejle, namočte je předem do studené vody, maso se na ně nepřichytí. Když máte maso připravené, můžete jej začít opékat na mírném plamenu na pánvi.

Během opékání si můžete připravit dip.

Promíchejte jogurt, smetanu, parmezán, sůl a citrón. Vznikne výborný lehký dip, do nějž následně namáčejte hotové maso.

 

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.