Jahody s mátou a smetanou: Kdo by je nemiloval?

Jahody s mátou a smetanou: Kdo by je nemiloval?

*pro 4 osoby * čas: 15 minut

Ingredience:

  • 700 g čerstvých jahod
  • 50 g hnědého cukru
  • 100 g creme fraiche
  • 1 hrst máty

Jahody omyjte a nakrájejte na čtvrtky, z nich vezměte 100 g, rozmačkejte je a smíchejte s cukrem. Dejte je do kastrůlku, přidejte 4 lžíce vody a rozvařte na omáčku.

Zbytek jahod dejte do mísy a promíchejte s jahodovou omáčkou. Lístky máty natrhejte, pár jich nechte vcelku na ozdobení. Natrhané lístky vmíchejte k jahodám.

Na jahody dejte kopeček creme fraiche a ozdobte lístky máty.

Zdena Fryčová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.