Koláč s čerstvými rajčaty

Koláč s čerstvými rajčaty

Pro 4-6 osob, doba přípravy: 45 minut

Co budete potřebovat

■ 300 g hladké mouky
■ 80 g parmezánu
■ 1/2 lžičky soli
■ 150 g másla
■ 1 vejce
■ 1 lžíce mléka
■ 1 velké rajče – býčí srdce, 5 žlutých rajčat, 2 zelená rajčata, 5 cherry rajčat
■ 500 g krémového kozího sýra
■ 2 lžíce červeného vinného octa
■ 2 lžíce olivového oleje
■ hrst mátových lístků
■ sůl, pepř

Postup

Do prosáté mouky přidejte nastrouhaný parmezán a sůl a promíchejte. Přimíchejte nakrájené studené máslo. Ze směsi vytvořte drobenku. Přidejte vejce a mléko a zpracujte na hladké těsto. Rozválejte přes kuchyňskou folii na kruh podobný pizze a na plechu dejte na 20 minut odležet do chladu.

Zahřejte troubu na 180 °C. Těsto propíchejte vidličkou a pečte při 180 °C 15-20 minut. Mezitím omyjte rajčata a nakrájejte je na plátky.

Na ještě teplé těsto natřete kozí sýr. Koláč obložte plátky rajčat. Pokapejte je vinným octem a olejem. Osolte, opepřete a posypte mátovými lístky.

Náš tip
Buďte odvážní a vyzkoušejte mátu místo obvyklé bazalky. V tandemu s rajčaty jí to sluší.

Zdena Fryčová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.