Malinové muffiny z podmáslí

příprava 20 minut * pečení 15–20 minut * na 12 kusů * velmi snadné

Ingredience:

  • 80 g rozpuštěného zchladlého másla + trochu na vymazání formiček
  • 2 velká vejce
  • 250 ml podmáslí
  • 80 g světlého třtinového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 1/2 bio kypřicího prášku do pečiva
  • 150–200 g malin
  • nastrouhaná citrónová kůra z 1/2 biocitronu

Troubu předehřejte na 200 °C a formičky na muffiny vymažte máslem nebo do každé muffinové formy vložte papírový košíček. Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem. V jiné mise prošlehejte máslo, vejce, podmáslí, cukr a vanilkový cukr.

Do mísy s moukou přidejte citrónovou kůru a maliny, lehce promíchejte a směs opatrně spojte s prošlehanými tekutými přísadami. Lžící rozdělte těsto do připravených formiček a formu na muffiny nebo formičky na plechu vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 20 minut dozlatova. Upečené muffiny nechte trochu vychladnout  a pak je pomocí košíčku vyjměte.

Tip: Máslo můžete nahradit olejem, podmáslí jogurtem nebo kefírem a zkuste přidat hrst čokoládových čoček.

Dana Obermajerová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.