Bramboráčky s koprovou smetanou

Bramboráčky s koprovou smetanou

Díky malému obsahu mouky jsou bramboráčky krásně křupavé a nenasají tolik tuku. Omáčku si klidně přidejte – tvaroh má jeden z nejlepších poměrů obsahu bílkovin. Je lehce stravitelný, obsahuje celou řadu minerálů a dokonce všechny vitaminy rozpustné v tucích.

Ingredience:

  • 1,2 kg brambor
  • 2 vejce
  • 4 lžíce mouky
  • 1 cibule
  • 200 ml měkkého tvarohu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • svazek kopru
  • sůl, pepř
  • rostlinný olej

Postup:

Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Namočte je zhruba na deset minut do studené vody a pak je pečlivě vymačkejte, aby byly co nejsušší.

K bramborám přistrouhejte oloupanou cibuli (proti slzení pomůže, pokud cibuli a struhadlo namočíte studenou vodou).

V misce prošlehejte vejce s moukou, solí a pepřem. Vaječnou směsí zalijte ve velké míse nastrouhané brambory a cibuli a promíchejte. Těstíčko smažte v mělké pánvi na středním plameni v tenké vrstvě oleje.

Hotové bramboráčky odkládejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, abyste z nich odsáli přebytečný tuk. V další misce smíchejte tvaroh s hořčicí, koprem, solí a pepřem a podávejte k bramboráčkům.

Kateřina Nejedlá

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.

  1. Lucka88 | 11. 06. 2018 v 00:49

    Tak ty vypadají famózně! Zatím jsem dělala klasické, případně cuketové podle https://www.pomodo.cz/stitky/bramboraky ale tyto musím zkusim. Dám vědět, jak se podařilo, děkuji za recept, Luca