Banánové lívance: Vy i vaše děti si je zamilujete

Banánové lívance: Vy i vaše děti si je zamilujete

Garantujeme vám, že na náš recept na banánové lívance si vzpomenete vždy, když vám budou banány už odcházet a doma se nenajde nikdo, kdo by na ně měl chuť. Množství vystačí pro čtyřčlenou rodinu k snídani.

Co budete potřebovat:

4 banány

2 vajíčka

130gr polohrubé mouky

100ml mléka

1 lžičku kypřícího prášku

Postup přípravy:

Připravené banány rozlamte do misky a vidličkou důkladně rozmačkejte. Přidejte dvě celá vajíčka, mléko
a mouku. Kromě klasické mouky můžete samozřejmě vyzkoušet třeba špaldovou mouku, kokosovou nebo jemně namleté vločky. Nakonec vsypte i kypřící prášek. Vše důkladně promíchejte a vytvořte husté těsto. To nechte alespoň 15 minut odležet.

Lívance smažte z obou stran, jak jste zvyklí. Neměly by se trhat, pečte je ale na mírnější stupeň, aby se stačily propéct a nepřipálily se. My doporučujeme péct na kokosovém oleji, který je zdravý a k lívancům se báječně hodí.

Banánové lívance jsou vynikající i samostatně, ale můžete je například podávat s čerstvým ovocem, zmrzlinou, potřít marmeládou, kterou ozdobíte lžičkou bílého jogurtu, nuttelou, pokapat javorovým sirupem… Záleží jen na vaší chuti.

Lucie Fumfálková

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.