Extra čokoládové brownies

Extra čokoládové brownies

Super čokoládový dezert už dlouho dobývá pulty vyhlášených kaváren a vždy se po něm jen zapráší. Brownies je moučník původem z USA a pro jeho neskutečně intenzívní chuť si jej oblíbil celý svět. Příprava je sice poněkud složitější, ale ne zase tak, abyste ho nezvládla připravit vlastnoručně. Příval čokolády vám zvedne náladu, takže tentokrát zapomenete i na výčitky svědomí!

Ingredience:

  • 200 g tmavého třtinového cukru muscovado
  • 200 g másla
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 150 g hladké mouky
  • 60 g holandského kakaa
  • 70 g bílé čokolády
  • 70 g mléčné čokolády
  • 4 domácí vejce

Troubu si předehřejte na 180 °C a rošt umístěte do její střední polohy.

Ve vodní lázni si rozpusťte hořkou čokoládu a nechte ji chvilku odpočinout na teplém místě, aby zase neztuhla. Potom si v míse ušlehejte vejce a postupně do nich přidávejte cukr a máslo. Když vznikne světlá pěna, pomalu přisypávejte hladkou mouku. Směs se musí dokonale spojit, hrudky jsou nepřípustné!

K vaječné směsi přidejte ještě kakao a vše pořádně promíchejte – těsto by mělo být stále pěkně nadýchané.

Pomocí ostrého nože a paličky na maso nasekejte na malé kousky mléčnou a bílou čokoládu a nasypte je do kakaové směsi. Následně vmíchejte ještě rozpuštěnou čokoládu a vše důkladně zapracujte. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 40 min.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.