Jemná polévka s krevetami a petrželkou

Jemná polévka s krevetami a petrželkou

Krevety obsahují jód, zinek a vápník, které příznivě působí na srdce a funkci štítné žlázy. Látky v krevetách navíc chrání před vráskami, podporují imunitu a bojují proti únavě.

Ingredience:

  • 300 g malých mražených krevet
  • 30 g másla
  • 1 dl suchého bílého vína
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 50 ml smetany
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá petrželka
  • sůl, bílý pepř

Příprava:

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na malé kousky. V rendlíku rozpusťte máslo, nechte na něm lehce zezlátnout cibulku, přidejte krevety a lehce je orestujte. Přisypte česnek a pak směs podlijte vínem. Až se skoro všechna tekutina odpaří, přilijte vývar a nechte rendlík na mírném plameni ještě zhruba 20 minut.

Pak přidejte nasekanou petrželku, dochuťte solí a pepřem a nakonec přilijte smetanou. Krevetovou polévku můžete na závěr rozmixovat na hladký krém, před tím ale z rendlíku opatrně vylovte několik krevet, které pak použijete na ozdobu.

Lenka Lysoňková

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.