Těstovinové spirály s brokolicí v sýrové omáčce

Těstovinové spirály s brokolicí v sýrové omáčce

Lahodné těstoviny můžete připravit snad na milion způsobů! Tato vyvážená varianta vám během zimních měsíců dodá dostatek energie na celé odpoledne. Brokolice je cenný zdroj vitaminu C, kyseliny listové a vlákniny, žampiony zas platí za účinné složky prevence vzniku rakoviny.

Ingredience pro 4 porce:

  • 250 g těstovin
  • 200 g čerstvé brokolice
  • 200 g čerstvých žampionů
  • 150 g cherry rajčátek
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 dl olivového oleje
  • sůl

Omáčka:

  • 150 g gorgonzoly
  • 150 ml smetany na vaření
  • 50 ml bílého vína
  • sůl, pepř

Postup:

Těstoviny vařte v osolené vodě podle návodu. Zatímco se připravují, na hlubší pánvi rozpalte olivový olej a restujte na něm na jemno nakrájenou cibuli a česnek, než zesklovatí. V tu chvíli k nim přidejte také na kousky nakrájenou brokolici a nakrájené žampiony. Chvíli společně restujte, přidejte rajčátka a potom pánev zakryjte poklicí. Občas směs lehce promíchejte a nakonec ji osolte podle chuti.

Dále si připravte sýrovou omáčku. Sýr nakrájejte na malé kousky a vložte jej do menšího hrnce. Přidejte k němu všechny zbylé ingredience na omáčku a na mírném plameni směs zahřívejte tak dlouho, dokud se sýr zcela nerozpustí a nezhoustne. Když začne mít konzistenci středně husté omáčky, oheň stáhněte. Omáčku nalijte do pánve k zeleninovo-houbové směsi.

Hotové těstoviny přimíchejte do pánve se směsí a cca minutu nechte vše spolu povařit.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.