Krůtí polévka s fazolemi a tortillou

Krůtí polévka s fazolemi a tortillou

Polévky jsou důležitou součástí vyváženého jídelníčku, obzvlášť teď během chladných měsíců. Vychutnejte si tuto mexickou, která by klidně mohla zastoupit hlavní chod, protože je velmi sytá. Fazole, bez kterých by se středoamerická kuchyně sotva obešla, navíc obsahují draslík, fosfor a vápník!

Ingredience:

  • Krůtí stehno
  • 300 g kořenové zeleniny
  • 1 větší cibule
  • česnek
  • 300 g hnědých fazolí
  • 150 g kukuřice
  • máslo
  • sůl
  • tortilla

Ve větším hrnci rozpusťte máslo a zprudka na něm restujte na drobno nakrájenou cibulku. Křenovou zeleninu nechte v celku, jen ji oloupejte a přidejte ji do hrnce k cibulce. Vše promíchejte a přidejte omyté krůtí stehno. Vše poté zalijte studenou vodou a nakonec přidejte předem namočené fazole (doba máčení by měla být cca 2 hodiny ve studené vodě). Hrnec přikryjte poklicí a polévku přiveďte na malém plameni k varu. Nakonec vhoďte kukuřici. Vařte nejméně dvě hodiny.

Z hotového vývaru vyjměte kořenovou zeleninu. Pokud chcete, můžete ji do něj nakrájet, ale není to nutné. Vyndejte krůtí stehno a oberte z něj maso, které opět vraťte do polévky. Nakonec polévku dochuťte solí dle libosti.
 K hotové polévce si rozpečte na lehce namaštěné pánvičce tortillu, kterou následně nakrájejte na malé kousky. Podávejte si spolu s polévkou místo klasického pečiva.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.