Palačinky se špenátem a sýrem

Palačinky se špenátem a sýrem

Palačinky chutnají skvěle nejen na sladko, ale i na slano. Výborným příkladem jsou tyto úžasné a nutričně vyvážené placky se špenátem, který obsahuje beta karoten a navíc pracuje jako silný antioxidant.

Ingredience pro cca 10 ks:

  • 400 g čerstvého špenátu
  • 1 větší cibule
  • 200 g cottage
  • 100 g sýru s modrou plísní (niva, gorgonzola…)
  • máslo
  • 300 ml mléka
  • 2 vejce
  • 150 g hladké mouky
  • sůl, pepř
  • 100 g mladé goudy na posypání
  • rostlinný olej na smažení

Listy špenátu dobře opláchněte, otrhejte jednotlivé lístky a spařte je vařící vodou. Cibuli nasekejte na drobno a na másle restujte, než zesklovatí. V tu chvíli k ní přidejte špenátové listy a společně dál restujte. Po cca 2 minutách přihoďte cottage, sýr s modrou plísní a 2 vejce. Hrnec přiklopte poklicí a vařte na mírném plameni za občasného míchání cca 10 minut. Nakonec směs dosolte podle chuti a nechte ji vychladnout.

Palačinkové těsto připravte z mléka, vajec, mouky a špetky soli. Vše vymíchejte dohladka a následně nechte asi 15 minut odpočinout při pokojové teplotě. Na pánvičce rozpalte malé množství oleje a nalijte na ni těsto. Asi po půl minutě palačinku obraťte, aby se rovnoměrně propekla.

Hotové palačinky naplňte špenátovou směsí, zarolujte je a nakonec posypejte bohatou vrstvou mladé goudy.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.