Tipy na rychlé a hlavně dobré večeře “na chleba”

Tipy na rychlé a hlavně dobré večeře “na chleba”

Ať už v životě plánujete cokoli, užijte si Z JÁDRA DOBROU CHUŤ!

Trojský chléb s domácí bylinkovou paštikou

Suroviny:

600 g kachních jater

50 g slaniny nakrájené na kostičky

2 cibule

2 stroužky česneku

120 g másla

3 PL oleje

30 ml smetany

50 ml červeného vína

2 PL bylinek: tymián, rozmarýn, bazalka

sůl a pepř

Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpálené pánvi osmažíme společně se slaninou dvě minuty. Přidáme kachní játra, česnek a smažíme další dvě minuty, následně přilijeme červené víno a směs vaříme tak dlouho až se skoro všechna tekutina odpaří. Do takto připravené směsi přilejeme smetanu, přidáme směs bylinek, osolíme, opepříme a povaříme další tři minuty. Uvařenou játrovou směs rozmixujeme do hladka a necháme chladit.

Chléb Darken s cibulovou pomazánkou

Suroviny:

6 červených cibulí

125 g mascarpone

2 PL olivového oleje

50 ml vinného octa

50 ml balsamica

80 g třtinového cukru

Sůl a pepř

Postup:

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozpálené pánvi opečeme dozlatova, osolíme a opepříme. Po upečení do cibule přidáme třtinový cukr, balsamico, vinný ocet a ještě podusíme pět minut. Do shlazené cibulové směsi vmícháme mascarpone.

Alpský chléb se zimním salátem

Suroviny:

6 mrkví

4 jablka

1 malý celer

1 malý křen

5 PL smetany ke šlehání

citronová šťáva

špetka soli

směs ořechů

cukr

Postup:

Mrkev, jablka, celer, křen oloupeme a na nahrubo nastrouháme, křen na jemno. Smícháme smetanu, olivový olej, citronovou šťávu a cukr. Zálivku smícháme s nastrouhanou směsí a přidáme směs ořechů.

Himalájský chléb s brusinkovým máslem

Suroviny:

100 g másla

40 g amerických brusinek

2 PL zrnité hořčice

pomerančová kůra

himalájská sůl a citrónový pepř

Postup:

Máslo smícháme s hořčicí a pomerančovou kůrou. Trochu osolte, opepřete a vmíchejte nahrubo nasekané americké brusinky a necháme vychladnout.

Kondice

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.