Polévka z červené řepy s rajčaty

Polévka z červené řepy s rajčaty

Že na červenou řepu máte špatné vzpomínky kvůli traumatům ze školní jídelny? Pak vás tahle super zdravá polévka mile překvapí! Chutná opravdu božsky. Červená řepa je navíc zásobníkem vitaminu C, který vám před zimou dokonale posílí imunitu.

Ingredience pro 4 porce:

  • 5 červených řep střední velikosti
  • 0,5 dl olivového oleje
  • 400 g krájených rajčat (mohou být z plechovky)
  • 1 střední cibule
  • 1 l vývaru (kuřecí či zeleninový)
  • česnek
  • bílý jogurt
  • sůl, pepř
  • čerstvý tymián

Postup:

Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na pravidelné malé kousky, nechte ji pár minut odpočinout. Dále osmahněte do měkka cibulku na olivovém oleji, přidejte k ní kostičky červené řepy a chvíli spolu orestujte. Po cca 3 minutách přidejte loupaná rajčata s vývarem a zaklopte hrnec poklicí. Vše vařte asi 15 minut.

Stáhněte plamen a polévku postupně rozmixujte mixérem, než vznikne hladký krém. Potom do ní přidejte zbytek ingrediencí: sůl, pepř, česnek podle chuti a špetku drhnutého čerstvého tymiánu.

Na zjemnění celého pokrmu dodejte místo smetany bílý jogurt. Podávejte s opečenou bagetkou pokapnou olivovým olejem.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.