Pečená dýně se sýrovým dipem

Pečená dýně se sýrovým dipem

Říjen je měsícem dýní. Jsou všude – dělají se z nich polévky, koláčky, dokonce i zmrzliny… A vše chutná výtečně! Ochutnejte naši pečenou dýni, která se namáčí do lahodného štiplavého sýrového dipu. Skvělý tip na party pohoštění nebo sezónní předkrm.

Ingredience pro 4 porce:

  • 1 dýně hokkaidó

Dip:

  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g čerstvého sýra (může být lučina, gervais…)
  • 100 g rokfóru
  • 50 g parmezánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z citrónu
  • pepř a sůl na dochucení

Postup:

Dýni hokkaidó není třeba loupat, protože slupka v troubě pěkně změkne. Proto ji jen nakrájejte na měsíčky a důkladně zbavte všech jadérek. Naskládejte ji na máslem lehce vymazaný pekáč a osolte. Trouba by měla být předehřátá na cca 200 °C. Dýni pečte v otevřeném pekáči asi 20 minut. Měla by být měkká, ale ne tak, aby se rozpadala.

Během pečení si připravte dip tak, že nejprve smícháte všechny ingredience. Rokfór pak nastrouhejte na hrubém struhadle a zapracujte ho k ostatním přísadám. Dip dejte chladit do lednice, dokud nebude dýně upečená. Servírujte ji ještě teplou a jednotlivé měsíčky si vždy namáčejte do dipu.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.