Francouzský broskvový dort Charlotte

Francouzský broskvový dort Charlotte

Vypadá krásně a není až tak náročný, jak se na první pohled zdá. Francouzský lahodný dortík Charlotte se nepeče a dostanete s ním do kolen každého. Dá se připravit z jablek, jahod, malin, borůvek, ale nás nejvíc oslovila varianta s broskvemi, jejichž sezóna právě vrcholí.

Ingredience:

  • 2 balíčky dlouhých cukrářských piškotů
  • 4–5 čerstvých zralých broskví
  • 400 g čerstvého krémového sýra (například Lučina, Gervais)
  • 2 polévkové lžíce hnědého cukru
  • 200 ml domácí našlehané smetany
  • 3 polévkové lžíce cukru Muscovado
  • 400 ml studeného mléka
  • 2 balíčky vanilkového pudinku v prášku

Postup:

Připravte si dortovou formu. Piškoty vyskládejte po celém jejím dně a také po obvodu (nastojato). Pak si ve větší míse rozmíchejte sýr s cukrem a již vyšlehanou smetanou. Tu zapracovávejte velmi pomalu a opatrně, aby neztratila svůj objem. Na plotně si připravte dvojitou dávku pudinku dle návodu, jen jej nemusíte sladit a místo obvyklých 800 ml přidáte pouze 400 ml mléka. Když je hotový, ve studené vodní lázni ho za stálého míchání zchlaďte na pokojovou teplotu. Poté do pudinku přimíchávejte sýrovou hmotu tak dlouho, dokud nevznikne hladký pevný nadýchaný krém.

Hotovou krémovou náplň vrstvěte po menších částech na piškoty do formy a jednotlivá patra prokládejte oloupanými a nakrájenými broskvemi. Ty naskládejte i na povrch dortu. Charlotte vložte do lednice a nechte jej minimálně 2 hodiny tuhnout.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.