Šťavnatý švestkový koláč

Šťavnatý švestkový koláč

Sladkokyselé koláče jsou v létě tím nejvděčnějším dezertem. Švestkový patří mezi klasiku a zvládnete jej upéct rychle, i když vás překvapí nečekaná návštěva. Modré ovoce právě zažívá svou sezónu a jeho cena je tak velmi nízká. Švestky jsou navíc skvělé pro vaše zažívání.

Ingredience:

Těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 ml mléka
  • 150 ml oleje
  • 1 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva

Náplň:

  • asi 500 g vypeckovaných švestek
  • 150 g moučkového cukru na obalení

Postup:

Nejdříve předehřejte troubu na 180 °C.

Těsto připravíte jednoduše tak, že smícháte veškeré ingredience. Vznikne řídká hladká hmota, které se pak krásně rozlije po připraveném vymazaném plechu.

Vyloupané švestky rozdělené na poloviny obalte v moučkovém cukru, aby získaly sladší chuť a nemusela se použít drobenka.

Hned poté je naskládejte hustě vedle sebe na těsto.

Koláč vložte do trouby a pečte asi 40 minut.

Před podáváním ho můžete ještě poprášit moučkovým cukrem a ozdobit lístky máty

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.