Poctivá kukuřičná polévka a netradiční úprava uzeného pstruha

Poctivá kukuřičná polévka a netradiční úprava uzeného pstruha

Kukuřičný krém a zapékaný uzený pstruh s toasty – perfektní kombinace, která zasytí a dodá energii, a to zcela bez výčitek! Připravte si lehký oběd nebo večeři s pomocí těchto jednoduchých receptů.

Kukuřičný krém

Suroviny na 4 porce:

9 plátků Cornies kukuřičné s mořskou solí

250 ml smetany ke šlehání

½ litru zeleninového vývaru

½ litru mléka

1 cibule

3 lžíce kukuřičného nebo slunečnicového oleje

300 gramů kukuřice (čerstvé, sterilované nebo mražené)

sůl

muškátový oříšek

bílý pepř

kukuricny krem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postup:

Cibuli očistíme,nadrobno nakrájíme a orestujeme dozlatova na oleji. Restovanou cibulku zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme cca 10 – 15 minut. Přidáme kukuřici, mléko a větší díl smetany. Vše přivedeme k varu. Poté do polévky vsypeme 5 plátků nadrcených Cornies a necháme na mírném ohni vařit pět minut. Ponorným mixérem rozmixujeme vše dohladka. Osolíme, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem.

Na závěr polévku ozdobíme zbytkem vyšlehané smetany a nadrcenými Cornies s mořskou solí.

Zapékaný uzený pstruh

Suroviny na 4 porce:

8 ks toastů multigrain

200 g uzeného pstruha

250 g čerstvého špenátu

1 cibule

2 stroužky česneku

čerstvá bazalka

3 lžíce olivového oleje

zapekany udeny pstruh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postup:

Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a čerstvý opravný špenát. Chvilku necháme dusit na mírném plamenu, dokud špenát nezavadne. Poté osolíme a opepříme. Na plech si připravíme multigraint Toasty, potřeme je olivovým olejem a rozdělíme na ně připravenou špenátovou směs. Na toast naaranžujeme kousky pstruha a vše dáme na cca 10 – 15 minut zapéct na 180 °C.

Poté dozdobíme čerstvou bazalkou a teplé podáváme.

Kondice

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.