Silvestrovské miniburgery: Zkuste něco jiného!

Silvestrovské miniburgery: Zkuste něco jiného!

Pořádáte novoroční party a chcete své hosty překvapit něčím originálnějším než jen klasickými chlebíčky s vlašákem, vajíčkem a šunkou? Doporučujeme jednoduché, vděčné a efektní miniburgery. Jsou to takové větší jednohubky, krásně vypadají a hodí se jak k zeleninovým salátům, tak i k hranolkům. Navíc zasytí a možná se budete divit: jsou dietnější a výživnější než zmíněné majonézové chlebíčky!

Ingredience cca na 2 velké tácky:

  • 400 g kvalitního libovějšího mletého hovězího masa
  • 200 g kvalitního libovějšího mletého vepřového masa
  • 1 velká cibule
  • sůl, pepř
  • listový salát (může být římský nebo ledový)
  • 500 g cherry rajčátek
  • prémiový kečup s vysokým podílem rajčat
  • 150 g plátkového čedaru
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 červená cibule
  • asi 15 minižemlí
  • 1 dl rostlinného oleje

Postup:

Připravte si maso: smíchejte oba druhy mletého masa, osolte jej, opepřete a přidejte namletou žlutou cibuli. Ta musí být rozmělněna na velmi jemné kousky (doporučujeme ji umlít na masovém mlýnku nebo prohnat mixérem). Směs důkladně propracujte, následně ji zakryjte potravinářskou fólií a nechte odpočívat na pár hodin v chladu. Maso nasákne chuť cibule i dochucovadel.

Pánev jen zlehka potřete olejem a klaďte na ni malé placičky z masové směsi (měly by mít přesně takový průměr jako připravené žemle a být maximálně 1,5 cm silné). Placičky pozvolna opékejte na mírném plameni, aby se dobře propekly z obou stran. Když jsou placky hotové, žemle podélně rozkrojte, zlehka je opečte na pánvičce a začněte na ně vrstvit náplň: spodní část potřete kečupem, na něj vložte maso, pak přijde na řadu čedar, slanina, salát, rajčátko a červená cibule. Pak burger jen přiklopte vrchní částí žemle a vše zajistěte ještě párátkem.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.