Muffiny s lesním ovocem

Muffiny s lesním ovocem

Muffinů není nikdy dost! Jsou skvělé jako dezert či jako malá svačinka, která okamžitě dodá energii. Vyzkoušejte jejich verzi s lesním ovocem, která patří k nejoblíbenějším! Lahodné bobulky jako borůvky mimo jiné přispívají k prevenci nádorových onemocnění.

Ingredience:

  • 250 g lesního ovoce (může být i zmrazené)
  • 4 vejce
  • 70 g másla
  • 90 g cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce horké vody
  • 250g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku

Recept:

Ovoce důkladně přeberte a opláchněte, případně rozmrazte. Potom začněte připravovat těsto.

Vajíčka si rozdělte na bílky a žloutky a uložte je zvlášť do mističek. Ve větší míse pak utřete do pěny cukr moučku, vanilkový cukr a změklé máslo. Dále do pěny postupně přimíchávejte také olej, vodu a žloutky.

Ze zbylých bílků si vyšlehejte tuhý sníh, který rovněž pomalu a opatrně lehkými pohyby přimíchejte ke vzniklému těstu. Nakonec přidejte ještě všechnu mouku, nejlépe prosátou, spolu s kypřicím práškem. Když je těsto hladké, nasypejte do něj i ovoce.

Připravte si formičky na muffiny, nebo papírové pečicí košíčky a těsto do nich rovnoměrně rozdělte. Muffiny dejte do trouby předehřáté na 180° C a pečte cca 25 minut.

Kondice

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.