Dopřejte si vlastnoručně připravený koktejl

Dopřejte si vlastnoručně připravený koktejl

Teplé a slunečné počasí přímo vybízí k popíjení něčeho dobrého a osvěžujícího. Připravte si koktejly podle našich receptur.

Kvalitní suroviny jsou základ

Stejně tak jako u jídla jsou i při přípravě koktejlu základem správné suroviny – preferujte domácí produkty a vyhněte se umělým dochucovadlům a vůním. Doslazujte raději medem, domácím sirupem či marmeládou. A abyste kvalitu koktejlu ještě více podpořili, použijte při jeho míchání minerální vodu. Dodá drinku nejenom hravé bublinky, ale hlavně blahodárné minerály. Řada látek totiž tělu při běžné výživě schází a polykání tabletek není zrovna nejlepší způsob, jak je doplnit. Nejjednodušší a nejlepší cestou je proto pravidelné pití minerálek, z těch se minerály do organismu nejlépe vstřebávají. Koktejly s nimi tak nejenom příjemně osvěží a potěší chuťové buňky, ale také prospějí zdraví.

Fresh schorle

Suroviny:
salátová okurka
mořská sůl
led
Mattoni Schorle

Příprava:
Okurku nakrájíme na plátky, osolíme a společně s ledem vložíme do velké sklenice. Dolejeme Mattoni Schorle.

Hugo

Suroviny:
led
100 ml Bohemia Sekt demi sec
1 limetka
20 ml bezinkového sirupu YO
minerální voda Mattoni
máta na ozdobení

Příprava:
Do sklenky vložíme led a nalejeme na něj sekt. Půl limetky vymačkáme, druhou polovinu nakrájíme na kousky a vložíme do sklenice. Přidáme sirup a podle chuti dolejeme minerální vodou. Ozdobíme lístky máty.

Mattropicana

Suroviny:

5 tenkých plátků ananasu
5 lístků máty
1 lžička třtinového cukru
led
100 ml minerální vody Mattoni s příchutí citronu
ananas nebo máta na ozdobu

Příprava:
Ananas nakrájený na trojúhelníčky proložíme lístky máty a prosypeme cukrem. Necháme půl hodiny uležet. Do sklenice dáme několik plátků ananasu včetně lístků máty, přidáme led a dolejeme minerální vodou.

Mohlo by vás také zajímat: 5x ledové osvěžení s kávou nebo Nejchutnější šťávy pro štíhlou linii

Kafe.cz

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.