Domácí ovesné sušenky s mandlemi a čokoládou

Domácí ovesné sušenky s mandlemi a čokoládou

Na sušenkách si sice pochutnáváme moc rádi, ale pro naše zdraví nejsou nic moc. Zkusíte-li ale své oblíbené nezdravé cookies vyměnit za naše báječné a tělu prospěšné sušenky, můžete zapomenout na výčitky svědomí. Velká porce vlákniny udělá dobře zažívání a navíc do sebe nedostanete tolik cukrů a tuků jako obvykle!

Ingredience pro cca 2 plechy sušenek:

  • 200 g ovesných vloček (rozemletých na jemnější kousky)
  • 100 g hladké mouky
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 60 g třtinového jemného cukru
  • 60 g másla
  • 3 vejce
  • 70 g mandlí (nasekaných na hrubo)
  • 100 g čokoládových chipsů
  • 1 kávová lžička jedlé sody

Postup:

Rozpalte troubu na 180 °C a připravte si velkou mísu na míchání těsta. Ovesné vločky musí změknout, a proto je nejprve nechte asi půl hodiny namočené v mléce.

Mezitím ušlehejte cukr a vejce v pěnu, do níž postupně vmíchejte také mouku a máslo. Do tohoto těsta dále přilévejte i vločky s mlékem a na závěr do směsi nasypte čokoládu, mandle a sodu.

Když máte těsto hotové, nechte jej asi 20 minut odpočívat v lednici. Pomocí polévkové lžíce namočené ve vodě pak klaďte na plech středně velké hromádky těsta asi 3 cm od sebe.

Sušenky pečte cca 20 minut a pořád kontrolujte, zda se nepálí. Měly by mít nazlátlou barvu.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.